http://shuttle.daug.net/donna/
Previous - Next
Eilinen meni mukavasti. Aamupäivän ahersin auton parissa, tarkoitus oli illalla lähteä ihka ensimmäiselle koeajolle.
Kesken kaiken vietiin kuitenkin säiliö korjattavaksi Kannelsalolle. Myöhemmin jatkoi taas ahertamista, piti istuinlaatikko kiinnittää - siinähän sitä työtä riittikin.
Yllättäen ovet eivät enää tahtoneet sopia kun se saatiin paikalleen ja kaikkea muuta pientä kivaa. Ongelmia oli! Mutta nyt ovet menee taas kiinni.
Jännittää nähdä miten käy kun korin nostaa päälle..
No, kuitenkin. John ja Anssi pölähtivät sopivasti paikalle, ja kohta kaikki oli paikallaan. Kuskille jakkara, check. Ratti paikallaan, check. Akku paikoilleen, check.
Vielä vaihdekeppi kiinni ja isoimmat rojut renkaitten tieltä pois. Päävirta päälle, virrat päälle ja lyhyt painallus starttinapista. Ja käyntiin - laakista tottakai.
Kytkin alas, pakki silmään ja kytkin ylös. Mitään ei tapahdu?! Kytkin pohjaan, jakovaihteisto pois vapaalta ja johan lähti liikkeelle.
Päätä saikin varoa oven kohdalla, taisi rintapellin ja yläkarmin väliin jäädä n. 20cm tilaa.
Ulos päästyä nostettiin levyt rungon päältä sisään talliin ja täytettiin vaihteistot. Huomattiin samalla että taka-akselin pinjonistefa vuotaa kuin seula, ja on vielä salisbury joten vaihtaminen on kinkkistä.
Kun hommat oli hoidossa, peruutettiin varovasti pihalta ulos ja sivussa olevalle hiekkatielle. Kokeiltiin jarruja, huonosti ottaa, mutta ottaa ees vähän. Mennään mäki alas ykkösellä moottorijarruttaen.
Mäki tuli, kokeilin jarruja - ei mitään. Ja ratti jäi samassa kouraan. Ratti pikaisesti paikalleen ja taas ohjattiin.
Samalla huomasin että peili näytti puutaheiniä, kääsin sen oikein ja huomasin mopopoika takana. Olivat "hieman" ihmeissään.
Ajettiin suoraan korin luo, kokeiltiin pikkualuetta, sekin toimii tottakai. Aikamme ihmeteltiin ja käytiin kokeilemassa kääntösädettä hiekkakentällä. On se iso - kääntösäde siis.
Samalla huomattiin että kone käy "hieman" rikkaalla. Käynnistyy kylmänä ilman ryyppyä laakista. Kuumana saa jo vähän pyörittää ja meinaa sammua. Ja savu on mustaa!
Eihän siinä sen enempää, takaisin tallille ja ovet kiinni, saunaan ja pizzaa.

Tänään ryhdyin tutkimaan minkä takia jarrut eivät pitäneet, ajattelin ensin selvittää minkä takia apparin puolen etujarrua ei saa säädettyä riittävän lähelle.
Rumpu olikin kovaa kiinni jostain syystä, mutta auettuaan selvisi miksei sitä saa lähelle. Epäkeskoon ottava tappi oli murtunut irti itse kengästä.
Onnekseni Nikkolan Esalta oli tullut yhdet ylimääräiset kengät, "tarvitset kuitenkin joskus" sanoi tuodessaan. Kengät irti, olivat jarrunesteen peitossa?!
Tutkin sylintereitä, ja ylempi vuotaa pölykumin alta? Aivan uusi sylinteri? no sattuuhan noita maanantaikappaleita. Letku pihtien väliin ja nipasta letku pulloon, nippa auki.
Valuteltuani suurimmat pois otin männän ulos ja menikin hetki löytää vika. Männän tiivisteessä näkyi aivan pieni painauma, joten soitto Esalle jolla sattuikin olemaan joitain ylijääneitä osia korjaussarjasta.
Pikainen visiitti ja osat kourassa tallille. Otin vanhan tiivisteen irti ja syy vuotoon selvisi - tiiviste puoleenväliin saakka halki. Samalla sipaisin kevyesti jarrusylinteriä P800 hiekkapaperilla.
Osat kasaan ja nippuun. Ja ilmaus. Ilmasin myös toisen puolen etujarrut ja jarrutehostimen, jonkinverran sieltä tulikin ilmaa.
Säädin jarrut sinnepäin, vielä ei ihan hyvä mutta motivaatio loppui kesken jarrujen kanssa. Joten laitoin tunnelipellin kiinni ja sovitin pakokaasuejektorille menevät putket paikalleen ja kiinni.
Saattoi olla virhe, sillä ejektorin käyttötanko ei mennyt perille ilman lievää väkivaltaa. Kakkosnelosella sai motivoitua perille asti.
Kytkin kaikki vivut ja laitoin uudet sokat, ja toimii pehmeästi! jotain aivan muuta kuin ensimmäisenä päivänä auton kimpussa.
Siinä se ilta alkoikin olla, huomenna jatketaan jarrujen parissa - ja sähkökeskusta rakennetaan lisää

Runko ja kori ne yhteen soppii.. ;)
Ilme kertoo jo aika paljon
Alkoi tuo hyttiin könyäminen käydä kunnon päälle, joten asensin helpotukseksi astinlaudat ;)
siinähän on jotain vikaavikaavikaa.
Alkaa olla kabiini valmis. Moottorikopan tiiviste, mittaristot, sähkökeskus, lattiat, katkaisijat niin olisi valmista. Ja jotan muuta pientä mitä unohdin.
Jarrukengässäkin oli jotain vikaavikaavikaa.
Oli sitten pieni ahertaminen kahden putken ja yhden kepin kanssa. Mutta toimii taas, ei enää puske pakokaasuja vaihteiston päälle.

Previous - Next
© 2005-2009 Martin Koskinen, John Morelius, Kimi Nyberg, Anssi Sajama.

You are visitor number 5966 since 01 Mar 16.