http://shuttle.daug.net/donna/
Previous - Next
Perjantaista tuli pitkä päivä, tunnin yöunet ja hommiin. Kotona oltiinkin aamukahdeksan aikaan. Tunnin tirsat ja kaupungilla käynti jonka jälkeen autotalliin.
Otin vihdoin johtosarjan työn alle. Ensin rapeksolia pintaan ja painepesurilla pahimmat pois.
Sitten pöydälle ja jälkiasennuspiuhat irti. Ja taas rapeksolia pintaan ja painepesurilla pesu.
Kotona päätinkin ottaa riskin ja lykkäsin johtosarjan pussilakanan sisällä pesukoneeseen. Hullua? no tottakai. Mutta ei sitä aina ajattelekaan järkevästi vähillä unilla.
Kone kävi aikansa, puhdasta tuli! mutta entäs pesuaine ja kupari, vesi johtojen sisällä..? No, eihän brittiauto ikinä ole tiivis. Joten aurinkoon koko päiväksi kuivumaan.
Johtosarjan kuivatessa ruuvailin jarruputket kiinni runkoon. Kummasti päivä eteni muttei oikein mitään saanut aikaiseksi.
No, illalla otin kuitenkin johtosarjan kouraan ja lykkäsin sen kiinni rintapeltiin ja hännät kutakuinkin oikeille paikoilleen. Sitten olikin päivä pulkassa.

Lauantaina kävin ensin pienellä kauppareissulla, sikaflexiä, karkeahiomalaikkoja, mattoveitsi, bitumia ym pientarviketta. Velipoika perheineen oli käymässä joten heidän kanssaan menikin tovi.
Iltapäivän alkaessa ryhdyin poistamaan maaleja mm. mittaripaneelista sekä sekalaisista pienistä levyistä jotka piti maalata limestone-väriin.
Aikaahan siinä meni, ja viimeset maalit lähti teräsharjalla. Hetken päästä pinnassa komeilikin 2k epoksipohjamaali, ja tein virheen laittaessani heti perään lesonalia joka reagoikin ikävästi epoksin kanssa.
Mutta maalasin silti. Pintaan jäi kaikenmoista kökköä ym. Ja pahiten meni tottakai mittaritaulu! Osat tallin sisään kuivumaan ja hyökkäsin jarrujen kimppuun.
Jarru- ja kytkinpolkimet paikalleen, putkien veto ja kiinnitys, jarrutehostin paikalleen ja nestettä sisään. Huomasinpa liian myöhään että etujarrujen nipat oli auki. No, ilmaantuivat ainakin aika helposti myöhemmin.. ;)
Hetki meni kunnes kytkin oli ilmattu, vielä pitäisi säätää kohdilleen.
Jarrujen kanssa menikin vähän pidempään ilmaillessa. Mutta pitäisi ainakin pelittää. Pitää vielä ilmata ja säätää myöhemmin kunhan ensin pääsee koeajamaan..
Mainittakoon että päätin vihdoin heittää pois bilteman vanhanmallin halvan maaliruiskun ja hankkia toisen samanlaisen tilalle. Olihan se jo palvellut pitkään ja tuon epoksi/lesonal-mönjän putsaus ei ollut sen väärtti.

Sunnuntaina sitten kestikin herätä, puolenpäivän aikaan bilteman katalogi esille, "mitä, ei löydy yläsäiliöllä olevaa maaliruiskua?!". Webbi kouraan ja löytyyhän sellainen, joku pro-malli?
Oli sopivasti aukikin tänään. Auto alle ja Espoon biltemaan. Vasta netistä katottuaan tajusivat mistä puhuin, eikä tietenkään löydy.. Ja helsingin billeen. Heti löyty. Mukaan vielä uusi paineilmaletku.
Kotiin pääsin, söin ja ryhdin putsaamaan "maskipeltiä" sisältäpäin. Aikaahan siinä menee kun karkeahiomalaikalla vetelee. Tunnin parin kuluttua pääsinkin vetämään epoksit pohjalle kunnon ruiskulla, oli kumman mukava maalata huomattavasti paremmalla spruutalla.
Seuraavaksi vilkaisin eilisiä maalituotoksia.. hirveitä. Santapaperia (P180 ja P800) kätöseen ja hiomaan. Tein virheen ja nykäsin pari vetoa P80 paperilla, niitä naarmuja sitten peiteltiin parhaimman mukaan.
Sekotin lesonalista mitä jäljellä oli, puolisentoista desiä. Ryhdyin maalaamaan hiottua mittaripaneelia ja huomasin että muutaman kerroksen jälkeen maalin menoa oli tuskin huomannut säiliössä. mikäs nyt eteen? etumaskin pohjamaali oli jo kohtalaisen kuiva.
Riittäisiköhän? riittihän se! Pitää huomenna hankkia lisää limestonen väristä maalia jottan saan muutkin pellit maalattua sillä sisältäpäin. Niin, ja pitäähän kaikki sisustan osat maalata!
Siinä se päivä olikin taas. Tulevalla viikolla toivotaan että saataisiin hoidettua taka-kardaani, pakoputkisto, etumaski paikalleen syylärin kera, renkaat ym pientä.

maalattavia osia
Johtosarja ja nopeusmittarin vaijeri hollilla
Sama paikka eri päivä, polkimetkin paikallaan
Mittareitten paneeleita
Jarru ja kytkinpoljin paikallaan

Previous - Next
© 2005-2009 Martin Koskinen, John Morelius, Kimi Nyberg, Anssi Sajama.

You are visitor number 10700 since 01 Mar 16.