http://shuttle.daug.net/donna/
Previous - Next
Päivä alkoi kauppareissulla, Hessumobiilista pari pulttia, Partcosta langattomalle verkkokortille jatkokaapeli (5m, antennille siis) ja abikoja nippu. Niin, ja starttinapiksi VandalProof-katkaisija.
Kotimatka ST1:n kautta, jerryyn kahdella kympillä bensaa. Kotiin päästyäni laitoin maakaapelin moottorilta runkoon (tein rungossa olevaan n. 8mm reikään 3/8UNF-kierteen). Kävin sisällä syömäisemässä jotain pientä, ja vaihdoin työvaatteet päälle.
Samalla John pölähti pihaan. Hommat aloitettiin kenkkumaisimmilla, pakosarjan katkenneet pinnapultit putkelle. Kovasti yritettiin porata, mutta pylväskoneen puuttuessa pora lähti aina luisumaan sivuun. Raavimme päätä hetken aikaa, kunnes päätimme kokeilla pulttien hitsausta.
Yksinkertaisesti mutteri valmiiksi kyytiin ja kierrepäästä hitsattiin kiinni. Viheliäisen pehmeää tuo pakosarjan materiaali hitsattavaksi. Rälläkällä ylimääräiset hitsausjäljet pois, kannat poikki ja viilalla päätä siistiksi. Ja mutterit irti.
Yllättäen pakoputken laippakiinnike ei sopinut, ja vasaroidessa yhtä pulttia suorempaan se irtosi hitsauksista. Ja uutta tilalle. Johan toimii!
Keittiöstä tuli ilmoitus että ruokaa olisi valmiina, joten pakosarja kiinni. Johnin ahertaessa pakosarjan kanssa Kimi ilmaantui, ja kimin kanssa tehtiinkin sähköjä valmiiksi.
Solenoidi runkoon kiinni ja pahvia alle. Startille kaapeli solenoidilta. Bilteman työvalosta purettu katkaisija toimi bensapumpun/sytkän katkaisijana. Jonninverran sähkötöitä ja solenoidi toimii, pumppu ja sytkä saa virtaa kuin pitääkin.
Ja käytiin syömässä.
Rullailtiin runko ulos, "pöytälevyt" pois ja ne autotalliin. Tankattiin pätkän tyhjään tankkiin viitisen litraa, ja loput projektin tankkiin. Bensapumppu horisemaan ja odoteltiin josko sakkakuppiin ilmestyisi bensaa.
Hiljaista piteli. Olihan sitä ennen letkua muutama metri. Letku irti kaasarilta ja 100ml lääkeruiskulla ilmaistiin. Johan hörppäs! Sakkakuppiin ilmestyi bensaa kuten pitikin!
Seuraavana jäähdytyksen vuoro. Ei mitään ihmeellistä, tehtiin vain tilapäistuet puukalikoista jäähdyttimelle. Vettä täyteen, tihkuihan se vähäsen, muttei pahasti. Vanhat haperot letkut..
Jäähdytys, rokrok. Sytkä, rokrok. Polttoaine, rokrok. Eikun pätkä vierelle virtaa tarjoamaan. Maapiuha starttikaapeleilla suoraan startin pulttiin kiinni. Ja plussa solenoidiin.
Pyöriteltiin aika kauan konetta ilman bensaa ja sytkää jotta saataisiin öljy kiertämään. Ensimmäiset pari kierrosta jännitti, sen verta vaivalloisesti startti pyöritti.
Mutta kyllähän se siitä herkistyi. Ja alkoi pyörittää ihan niin että öljynpaineen kelloon kytketty ledi sammui öljypaineen merkiksi.
Öljynpaine, rokrok! KYtkettiin sytkä ja pyöriteltiin. Ei tulosta. Kokeiltiin ryyppyä, ruiskulla suoraan bensaa kaasariin, "no dice". Kipinä toimi kuitenkin.
Tarkistettiin vielä kerran että tulpat oikein kytkettynä. Ja 180* poskellaan. Piuhat oikein kiinni jakajaan ja uutta yritystä. Johan lupailee!
Ruiskulla taas suoraan ja lupailee vielä enemmän. Aikamme yriteltyä keksittiin että ryyppy on oikea sana, ja saatiin kone pysymään käynnissä kokoajan pidempiä aikoja.
Lopulta kone pyöris minkä annettiin pyöriä ryyppyä pitämällä. Vähitellen kone saatiin "lämpimäksi" jolloin kaasarista haettiin tyhjäkäynti jolla kone pysyi käynnissä.
Oli riemu-juubel mahdoton! kone käy ja kukkuu!

Ohessa vaihdoimme siskon autoon kesärenkaat alle, kiitoksena tauko muffinssien kera. Rohkeimmat söikin ananasta.
Seuraavana laitettiin vaihteiston laipat momenttiin, sokat kiinni ja etuakselin pinjoni momenttiin. Ja etukardaani paikoilleen. Kohta toimii käsijarrukin, vain kahva puuttuu..
Päivä alkoikin olla pulkassa, päätettiin antoisan päivän päätteeksi mennä isolle hampurilaiselle. (kahdella 200g kokolihapihvillä jäi ranskiksetkin syömättä).
Ja saunaan. Huomenna vappukujeet pätkän kanssa.
Huomattiin ettei vanha kardaani "yllättäen" sovi paikalleen. Olisiko jollain tietoa S3 (mielellään 1ton-mallin) pitkän mallin kardaanin pituudesta? Tietäisi viedä tuon lyhennettäväksi.

Huom! kuvia ei ole vaikka kameroita oli kolmekin kappaletta paikanpäällä, kuvan kommenttia klikkaamalla näkee kyseisen videopätkän. Pätkät ovat pakattu XviD-kodekilla.


Previous - Next
© 2005-2009 Martin Koskinen, John Morelius, Kimi Nyberg, Anssi Sajama.

You are visitor number 9315 since 01 Mar 16.