http://shuttle.daug.net/donna/
Previous - Next
Viikon aikana olen tehnyt pikkuhommaa, lähinnä ruuvaillut nippoja kiinni koneeseen, sytytystulpat, tulpanjohdot ja sensellaista.
Eilen kävin hakemassa postista kaasarin korjaussarjan, vantaalta ison nipun pultteja ja muttereita, matkahuollosta paketin jossa jarruputket, bensapumppu ym. Ja vanteet Lohjalta.
Viikon aikana olen myös yrittänyt selvittää järkevää tapaa tapaa maalauttaa auto, ongelmaksi muodostuu vanhan maalin poisto. Vaihtoehtoina hionta ja soodapuhallus.
Soodapuhallus vaan on niin maan kallista, yli 1000euroa autosta. Ja kaksi autoa sitten 1500euroa, kolmas tekee summaksi 1600euroa. Joten jos jollain on tarvetta soodapuhallukselle, ottakaa yhteyttä!
No kuitenkin, eilen availin kaasarin, onpa yksinkertainen laite! putsasin ja putsasin, ja parin tunnin kuluttua saikin laittaa osia nippuun uusilla tiivisteillä ja kalvoilla.
Sitten putsattiinkin kannesta vanha tiiviste pois ja kaasari kiinni. Samalla pällistelin bensapumpulle paikkaa, sopi suoraan vanhan pumpun pultinreikiin!
Uudeksi pumpuksi tuli rangen tarvikepumppu. Myöhemmin illalla laittelin jarruputkia paikalleen. perhana! Taakse menevä linja jäi kaksi senttiä lyhyeksi. Mittasin putken mitalla, tilattu mitta. Olin siis mitannut väärin.
Ei auta itku markkinoilla, asia korjaantui tänään käynnillä hessumobiilissa. Samalla hankin bensaletkua reilummin, klemmareita ym pikkutarvikkeita.
Isäukkokin tuli käymään, työnnettiin runko ulos, apurunko irti ja porattiin takarungon johdoille uusi reikä (vanha meni vanhan poikkipalkin mukana poistoon).
Hetkihän siinä meni uudella terällä. Viilalla reunat nätiksi ja piuhaa sisään. Ei mennyt ei. Entä toisesta suunnasta? ei.
Haettiin kaapelinvetovaijeri. Meni vaan sykkyrälle. Tarvittiin siis jotain vielä jäykempää. 3x1,5MMJ. Tässä se aika menikin! Lopuiksi laitettiin nysäksi jäänyt jarruputki kaapelin kylkeen kiinni vahvikkeeksi.
Saatiin perille asti, mutta olipa jäykkä. No, kaapelilla vedettiin vaijeri toiseen päähän ja johtosarjaa takaisin. Menipä sitten rungon sisällä väärästä kolosta. Ja uudestaan MMJ-kaapeli sisään. Tällä kertaa tehtiin pieni U-lenkki päähän.
Ja laakista perille. Harjoitus tekee mestarin! Hetki meni ja johtosarja olikin paikallaan. Läpiviennit paikalleen. Kaipaavat vielä vähän sikafleksiä, sitä myöhemmin.
Apurunko nostettiin paikalleen ja pultattiin kiinni. Ohjaukseen saatiin samalla kaikki osat kiinni, nyt on ohjauskin!
Päivän päätteeksi rälläköin tiivisteet irti rintapellistä, joka mennee maanantaina maalaukseen.

Kaasari ennen putsausta
Muutaman tunnin jälkeen
Bensapumppu
Hyvältä näyttää!

Previous - Next
© 2005-2009 Martin Koskinen, John Morelius, Kimi Nyberg, Anssi Sajama.

You are visitor number 10700 since 01 Mar 16.