http://shuttle.daug.net/donna/
Previous - Next
Aamupäivästä lähdettiin tien päälle pariksi tunniksi, mutta jo kolmen aikaan päästiin autotallin puolelle.
Het ensalkuun runko ulos ja koneen osien kimppuun. Kampuran pulttia piti lyhentää sentillä jotta menisi riittävän syvälle.
Hihnapyörästä lyötiin jäljelle jäänyt laakerin ulkokehä pois. Kiiloja sai viilailla jotta sopisivat taas paikoilleen.
Kampuran päähän laitettiin reilusti öljyä jonka jälkeen mojautettiin hihnapyörä paikalleen lekalla. Ja pultti perästä kiinni.
Seuraavaksi pällisteltiin kansi kiinni. Nurkassa ollut O-rengas aiheutti ihmetystä, mutta hyvinhän se halkaisijalta vajaa sopi siihen.
Kansi hissukseen kiinni, ja hetken päästä kaivettiinkin momenttiavain esille. Ja kansi momenttiin kiinni. Nostolenkkien kanssa mietittiin pitkän aikaa.
Ketjua ei ollut, nosturin hain aamulla (1ton, 750kg, 500kg ja 250kg - 149euroa motonetistä). Joten nostamiseen käytettiin räikkäliinoja (2ton liinoja).
Toisessa päässä oli porakone aikanaan käynyt, joten vasaraa näyttämällä koukku osui reikään. Toisessa päässä päätettiin ruuvata koukku nostolenkki-levyn alle.
Yllättävän tukevat pisteet kaikenkaikkiaan! Eikun nostamaan konetta pukista pois! ensin pukki kokonaan ilmaan jonka jälkeen pukki alta pois, ja pukin kiinnike irti moottorista.
Moottori laskettiin parin kakkosnelosen varaan, nosturista juuri ja juuri löysää. Ja vauhtipyörän kotelo, vauhtipyörä ja kytkimen hilppeet paikalleen.
Romulaarista löytynyt kytkinakseli auttoi kytkinlevyn keskittämisessä.
Selvästi alkoi olla aika nostaa vaihteisto esille. Vaihteisto lavalle ja tuettiin kutakuinkin suoraan. Räikillä säädettiin kone samaan kulmaan, ja hissukseen lähemmäs, ja lähemmäs.
Ennen kuin huomattiin, oli jo vaihteisto kiinni koneessa. Hieman sitä sai nitkutella, mutta eipä tarvinnut pulteista vetää kiinni. Mutterit paikalleen PI-räikällä jonka jälkeen momenttiin.
Vaihteisto kun oli kiinni, laitettiin liina lenkkinä vaihteiston takaosan alta ympäri, ja pysyi tukevasti. Nostaessa koko pakettia huomattiin että moottorin etupään liina luisti räikästä.
Laskettiin alas ja kiristettiin kierros, taas pitää.
Norsun koukkua säädettiin hieman paremmaksi jotta paketti olisi poikittain suhteessa norsuun. Tämän jälkeen paketti ilmaan, rungon päältä apurunko sivuun ja runko sisään.
Autotallin ahtauden takia tehtiin sillat joilla saatiin toinen eturengas ajettua norsun jalkojen yli. Runko perillä, pakettia laskien vain!
Pakettia oli nostettu niin korkealle että norsua sai vetää yhteensä 30cm taaksepäin, vaikka paikka oli alunperin suoraan alapuolella.
Liinat ym irti, norsusta jalat irti ja uudelleen kiinni - pystyssä ja norsu sivuun.
Tämän jälkeen otettiinkin runko taas ulos, apurunko paikalleen ja tavarat sisään autotalliin. Äitimuori sitä ilmoittelikin sopivasti että pizza olisi valmista.
Eikun syömään. Ja saunomaan. Siinähän se päivä olikin!

Vauhtipyöränkotelo paikalleen
Vauhtipyörä
Paineasetelma paikalleen
On jo aika liki
Ja näin se olikin vain hetken kuluttua
Runko työnnettynä moottorin alle
Ohjataan paketti paikalleen
Paketti paikallaan!

Previous - Next
© 2005-2009 Martin Koskinen, John Morelius, Kimi Nyberg, Anssi Sajama.

You are visitor number 9315 since 01 Mar 16.