http://shuttle.daug.net/donna/
Previous - Next
Yllättäen rehkin aikalailla päästäkseni töistä aikaisin kotiin torstaina. Olinhan keskiviikkona saanut jouset haltuuni pitkän odotuksen jälkeen.
Offroadpajan Antille SUURET kiitokset vaivannäöstä!
Eteen TIC:n 3lehtiset jouset, nelilehtisten takajousien U-pultit ja 1ton etuiskarit.
Taakse Allmakesin 4lehtiset jouset omilla u-pulteillaan. Myös tänne 1ton iskarit, mallia taka.
Muuna pienenä kivana mainittakoon uudet jousien pultit ja mutterit. Riippujen kierteet putsasin jo keskiviikkona tekemällä vanhaan pulttiin muutaman loven rälläkällä.
Ja kierteistä läpi, hyvää tuli.
Torstaina kotiin päästyäni piti hoitaa talon velvoitteita, mm syödä. Ja siivota talo. Parin tunnin kuluttua pääsinkin autotalliin tunkkaamaan runkoa ylöspäin.
Runko oli keskeltä lavan päällä, mahtui juuri ja juuri. Lava epätasaisella betonilla oli aika kinkkinen. Mutta homma saatiin hoidettua, tukevaa tukea kakkosnelosista lavan päälle.
Etupää ylhäällä ja jouset riippujen päästä kiinni. Koska kyseessä on 1ton riiput, piti riipun keskipultti avata lähes kokonaan. Myöhemmin huomattiin että välissä oleva putkenpätkä pitäisi vaihtaa pidempään.
Jousten etupäähänkin puslat valmiiksi. Seuraavaksi akselia hissukseen jousenkorvan ja jousten välistä perille. Laitettiin akseli pukkien päälle ja otettiin jousien koenostoja.
Hetki meni jotta saatiin akseli oikealle paikalleen. Boschin porakoneen "pylväsmokkula" pinjonin alle jotta akseli pysyi suorassa.
Tarkoitus oli ensin käyttää Allmakesin u-pultteja edessä (hieman ohkasemmat kuin TIC) mutta eivät riittäneet pituudelta. Joten TIC:t käyttöön.
Askartelemistahan se on laittaa niitä paikalleen. Hyväksi osoittautui naputtaa toinen pää puoliväliin reikää, puristin puristamaan u-pulttia kevyesti jousilaattaa vasten ja vasaran ja tuurnan avulla napauttaa u-pultin toinen jalka reikään.
Aikamme pähkäiltyä oli akseli paikoillaan.
Takapään nosto jäi hieman heiveröiseksi, akselipukki hajosi (motonetin halvimmat, sen siitä saa). Ja ne paremmat oli taka-akselia pitämässä ilmassa. Saatiin kuitenkin riittävästi ylöspäin.
Ja taas ujutettiin jousi (tällä kertaa takakautta) paikoilleen. Hallitunkilla jousesta kiinni ja nostoa kohdalleen ja u-pultit kiinni. Onneksi huomasimme ajoissa jarruputkien "kilvet". Akselit oli kiinni, kello jo yhdeksän eli töitä jo neljä-viisi tuntia takanapäin.
Eikun sisään syömään ja juomaan. Hetkessähän pizza syödään ja takaisin talliin. Napoihin laakerit ja stefat paikalleen. Ja navat paikoilleen. Heittokellolla välys kohdilleen.
Sitten otinkin takaata ja lähdin nostamaan napaa ylöspäin jousen alta. Ja rengas kiinni. Sama juttu toisella puolella. Hyvältä näyttää!
Eteen vielä samat, ja meillä olikin rullaava runko. HIENO TUNNE! ei voi muuta sanoa!
Raivattiin rungolle tietä ja työnnettiin runko ulos. Kiristelin u-pultteja sekä jousien pultteja samalla kun anssi kuvasi. Jousien pultit jätin vielä "löysälle" kunnes saadaan kaikki paino päälle.
Huomattavaa on että tällä hetkellä iskarit rajoittavat jousten luonnollista ulosjoustoa. Pitää nähdä miten tilanne muuttuu painon kanssa.
Työnnettiin runko sisään ja nukkumaan.

Tänään askartelin rauhassa napoihin lukkolevyt ja lukkomutterit paikalleen. Samalla tarkistin välyksen näppituntumalla. Joissain oli vähän liikaa väljää.
Pajan Anttikin pölähti paikalle tervehtimään, ja jutusteltiin tuokio. Antti jatkoikin hetken kuluttua matkaa, ja minä asenteluja. Laitoin myös vetolaipat kiinni.
Siivoilin ohessa autotallia ja inventoin työkaluja, kaikki näyttäisi olevan tallella. Putsasin mm vauhtipyörän kotelon samaan rahaan.
Huomenna käyn hakemassa norsun (moottorinosturin) ja yritetään saada kone huomenna sisään vaihteiston kanssa.
pitäisi vaan kampuran pulttia lyhentää 5-10mm. Ei mene ruuvaamalla pohjaan asti. Kantta en vielä laita kiinni, mutta peitän lohkon kelmulla tmv.
Samoiten hihnapyörään jääneen laakerin ulkokehä ulos ja hihnapyörä paikoilleen ennenkuin nostaa moottorin sisään.

Etujouset odottelee akselia
allekirjoittanut voitontunnelmissa, ensimmäinen rengas kiinni
Etuakseli vain hetkeä ennen renkaita
Ja vihdoinkin ulkona! tuli aikamoinen low-rider ;)

Previous - Next
© 2005-2009 Martin Koskinen, John Morelius, Kimi Nyberg, Anssi Sajama.

You are visitor number 9315 since 01 Mar 16.